De vrees des HEEREN is het beginsel der wetenschap; de dwazen verachten wijsheid en tucht.    -   Spreuken 1 : 7. Meer....
Maar wij verwachten, naar Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, in dewelke gerechtigheid woont - 2 Petr. 3 : 13.
 

ir. Wim Vogel

Bent u op zoek naar een gemotiveerde dienstverlener of medewerker met een ruime werkervaring en een no-nonsense ondernemers-mentaliteit, neem dan geheel vrijblijvend met mij contact op.

Uw garanties

U krijgt een gemotiveerde manager/ medewerker/ dienstverlener die u naar beste weten en kunnen zal helpen met het oplossen van uw technische problemen 

Mijn aanbod

Kennis van en ervaring in:

Analoge Elektronica, Meet- en Regeltechniek, Hoogfrequenttechniek ( tot 3500 MHz), Radio- en Televisietechniek, Digitale Signaalbewerking, Voorontwikkeling, Produktontwikkeling, Kwaliteit, After Sales Service, EMC/ESD, Telecommunicatie, UL60601-1 / IEC60601 / CSA certificering, Consumentenrecht, Produktaansprakelijkheidswetgeving,  Technisch-juridische advisering, Consultancy, Training van Field Application Engineers.

Kennis van juridische procedures.

Ervaring in het onderhouden van contacten met officiŽle instanties (zelfstandige bestuursorganen, overheid, justitie, gemeentelijke instellingen, uitkeringsinstanties, etc.).

Voorbeeldbrief aan overheidsinstantie (pdf, download).
Verwerking bij overheidsinstantie (pdf, download (1) en pdf, download (2)).

Mijn wensen

Uitdagend werk.
Goede technische uitvoerbaarheid van de opdracht.
Waardering voor klantgericht en servicevriendelijk optreden.
Waardering voor het oplossen van probleemgevallen.

Awards 

Dit is de Herman Rijpert Quality Award

welke aan mij bij Philips Medical Systems in 2002 is toegekend als blijk van waardering wegens behaalde kwaliteitsverbeteringen in een camera voor medische toepassingen.

 

††††††††

Contactinformatie:

Telefoonnummer:    040-3690508
GSM:                       06-29393856

E-mail:  
vogel.wim@gmail.com

Adres:  Kramersstraat 2,
5612 NV Eindhoven

Mijn recente werkervaring:  klik hier
Werk- en Opdrachtgevers:  klik hier

Opleidingen:                        klik hier

Nevenactiviteiten:†††††††        

en Vrijwilligerswerk†††††††††††† klik hier

Mijn Profiel:              klik hier

 

Extra informatie:

Uitgebreide ervaring met het geven van technische adviezen over het gebruik van de PC, Website design, internet, PC-netwerken, Reparatie en upgraden van PC en randapparatuur.

Mijn expertise in de
Muziekleer:

Ik heb in de jaren '60 op 13-jarige leeftijd orgelles gehad van een onderwijzer in opleiding, tevens kerkorganist, op een harmonium (merk: Liebig, bouwjaar plm. 1900, 3,5 spel met doorlopende harp).

Het orgel was voor de luchtdruk voorzien van een blaasbalg, trappers en zwelpedalen. Mijn ouders hadden dit instrument voor 80 NLG gekocht en ontdekten zodoende mijn muzikaal talent.

Muziek en de daarbij behorende technische achtergronden (uit de wis- en natuurkunde) hebben mij daarna, als liefhebber van zeer zuiver gespeelde muziek, altijd geÔnspireerd.


Op deze pagina's vindt u meer informatie over de stemming van muziekinstrumenten, met name kerkorgels.

Besproken wordt het verschil tussen de nu gebruikelijke gelijkzwevende temperatuur (stemming) en andere, ongelijkzwevende, temperaturen, waaronder de 1/4 komma middentoonstemming.

Terug naar www.mate.nl/wvogel (overzichtspagina).

© 2010 - 2014 ir. W.J. Vogel.

Laatste revisie van deze pagina: 08-06-2014.

Anekdote.


In 1978 begon ik aan mijn laatste studiejaar aan de TU Delft. Als doorgewinterde elektronicus had ik veel belangstelling voor de radio- en televisietechniek.

In september 1978 bezocht ik dan ook de Firato, een tentoonstelling van audio- en video apparatuur. Als rasechte zendamateur in die tijd nam ik een draagbare zendontvanger mee, die werkte in de 144 MHz amateurband.

Toen ik bij de Philips stand kwam, alwaar N1700 videorecorders stonden opgesteld, zei de ene medewerker tegen de andere: "Daar komt een voor ons gevaarlijk mannetje aan".

Toen ik de zender activeerde gingen alle TV's op zwart. Kort daarna meldde zich een bijzonder opsporingsambtenaar van de gemeente Amsterdam die heel graag mijn zendmachtiging wilde zien, maar die was in orde !

In die tijd was het EMC vraagstuk nog minder aktueel dan tegenwoordig, omdat er nu veel meer elektronische apparaten in omloop zijn die elkaar ongewenst kunnen beinvloeden.

Van 1979 - 1988 en van 1998 - 2004 heb ik bij Philips gewerkt en een significante bijdrage aan de Elektro Magnetische Compatibiliteit (EMC) van hun produkten geleverd. 
 

Techniek in de jaren '40 van de vorige eeuw:

Dit radiotoestel is een bakelieten model van Philips zoals afgebeeld op deze foto (Type BX 462A, met buizen ECH21 (2x), EBL21 en AZ1).Philips, model 1946-1947, Prijs (toen): NLG. 230,-.

Van deze radio kunt u het schema en de servicedocumentatie hier downloaden.